martes, 24 de abril de 2007

El món

El món en que vivim té molts milions d’anys. Desde que va aparèixer la vida animal, hi ha viscut tota la mena d’animals, des de els dinossaures, animals marins i animals voladors.

Des de fa uns milers d’anys ha aparescut en aquest món la vida intel·ligent, segons es creu, la raça humana prové del mico i és descendent dels homes de Neandertal i l’home de Cromanyó.

L’home sapiens, precedesor de l’home actual, va començar a fer foc, practicà la cacera, fomesticà els animals i enterrà els seus morts.

L’home perfeccionà les tècniques de conreu, construí armes per la caça i nasqueren els primers poblats amb vivendes. No va ser fins molts segles després, que els egipcis construïren els seus temples i naixen les primeres ciutats i s’originà la ciència (la filosofia, les matemàtiques, les ciències naturals) amb gent com Plató, Aristòtil, Arquímedes, Demòcrit o Epicur.

Després vingueren els romans i, amb la mort de Jesucrist, nasqué la religió cristiana a l’any 00 de la nostra era. Al món també nasqueren altres religions, com ara el budisme, l’islamisme o el judaisme. El món ha anat evolucionant i prosperant amb els segles, però no va ser fins al S. XVI que a Occident nasqué la filosofia moderna, i progressaren les ciències com ara la física, les matemàtiques, la medicina, etc.

Tot i aquests progressos, fins als nostres dies perduren les guerres, la fam i conflictes polítics. Al segle XX, després de la II Guerra Mundial en crearen les Nacions Unides per tal de resoldre els conflictes, tot i la guerra freda, es crearen un Parlament Europeu a Europa i el que avui es coneix com Unió Europea. Tanmateix, quan un astronauta veu la terra des de l’espai, se n’adona que les fronteres no existeixen.

XIULET

No hay comentarios: