martes, 24 de abril de 2007

III Concurs Literari de Sant Jordi

23 d’abril del 2007


Aquest any ja sorto amb un noi que es diu Rafa com el meu cosi però no es ell, no es d’aquí però enten el català igual que jo i el llibre alomillor serà de dibuixos perquè li agraden molt. Probablement ell em regali a mi una rosa i si no es molt bonica aquesta festa perquè es celebra a la rambla, i han a part de llibres i roses altres coses, com pinks samarretes, etc. Que es poden també regalar.
Espero ja el moment de poderli regalar i a veure que diu. I fer-li un petó con a novio. I dir-li et vui.

Quan no et veia
No paraba de pensar en tu
I ara que et veig
Penso en tu.



HELEN
YOSIAS Y SINKA


Erase una vez, hubo una historia de amor muy especial en un mundo muy especial, donde habitaban dos especies, una habitaba en la absoluta oscuridad, y la otra a plena luz. Las dos especies nunca se veían, siempre les separaba el día y la noche, hasta que un día, una jovencita de la luz llamada Sinka , entró en la Tierra oscura y en una roca escribió su nombre y cuando volvió y cuando volvió a su tierra un jovencito de la oscuridad llamado Yosias vio ese nombre escrito en la roca y le gustó tanto ese nombre que, él también escribió el suyo en la misma roca y se fue de nuevo a su hogar.
Al día siguiente Sinka volvió a la tierra oscura y se encontró con esa roca i ese nombre y entonces Sinka se quedó a esperar a que apareciera, pero cuando ella se enteró de que en su tierra anochecía, tubo que irse y en ese preciso momento, apareció Yosias, pero ella no estaba y se fue a su hogar.
Durante mucho tiempo nunca coincidían, hasta que una piedra cayó encima de la cabeza de Yosias, entonces se quedó inconsciente y así es cuando Sinka pudo encontrar Yosias y él cuando despertó y vio su cara, se enamoraron intensamente y desde entonces, jamás se separaron y su historia demostró que aunque pertenezcan a dos mundos tan distintos, como la luz y la oscuridad, pudieron olvidar sus diferencias y ser pareja i sobre todo, ser felices y por cierto ¿ como se lo tomaron el resto de los habitantes? Pues se tuvieron que aguantar.


Jonsi Philiphs.
SANT JORDI

Per fi ve Sant Jordi,
un jove caballer
amb la espasa lluent
mata el drac i dell
surt una Rosa
sera per la Princesa

El drac dolent
volia empasar-se
a la princesa i a
la gent del peble
gracies al Princep
i caballer Jordi
el drac Morí

Tot el poble
llui en gran felicitat
i visqueren feliços
la Princesa i el caballer
Princep Jordi

El proclamaren rei
de Catalunya i
el van Coronar

GATA SALVATGE
LA VIDA AL NOSTRE PLANETA

La primavera es una estació de l’any de clima templat tan Mediterrani com continental del hemisferi Nord i Sud, per tot el món representa l’inici de la vida, la llum i la calor, després d’un llarg hivern fred, es quan la terra està perpendicular al inmòvil rey Sol que després prové l’estiu on el dia o la llum s’ha llarga més. Si no fos pel moviment de la terra girant asi mateixa pel eix polar geogràfic o magnètic no existiria la vida per tot arreu de la terra, encara que hi ha planetes que pot haver vida extraterrestre com a Marte en les minúscules bacteries que hi diuen els astrònoms que pot haver hagut aigua i vida. A la terra la vida es evolutiva, com tot el Univers. També pot ser que pugui acabar-se o iniciar-se la vida en altres planetes, la Terra no pot haver sempre vida també pot acaberse convertint-se en un desert encara que la humanitat existeixi evolucionada durant segles.
El Sol pot extinguirse de aquí milions d’anys i nosaltres ja podem haver conquerit d’altres planetes si es que existim d’una altra manera.
La humanitat pot ser que s’hagui sustituit per una altre espècie competitiva, però la vida mai acabarà en tot l’Univers d’estels i galaxies, com els astrónoms diuen haver trovat vida bacteriològica extraterrestre a Marte, aixó vol dir que per molts canvis de materia, combinacions d’àtoms i particules etc. Pot convertirse en vida extraterrestre minúscula, però no tan complicada com la de la nostra Terra i que tanta bellesa ha aparescut al nostra estimat planeta blau que l’hem de cuidar com si fós casa nostra perque es la unica llar pels nostres descendents tants humans com la natura que ens envolta osigui animals, plantas etc.
Si no fós pel Sol, la terra i altres elements no hi hauriem existit, és millor que nosaltres actualment la cuidem per un millor futur evolutiu.


ROSA DE BLANQUERNA
HISTORIA DE SANT JORDI

Había una vez, en un lejano continente existía una pequeña ciudad que tenía un pequeño pueblo que se llamaba Transilvania, en aquel pueblo había un reino con rey y la reina el príncipe y la princesa, y las cinco demás hijas y el bufón. Un buen día, llegó en una cueva un dragón muy malo que se comía las ovejas. El rey dijo que no se comiera más ovejas y hizo un trato con el dragón: que no se comiera más ovejas y que le pusieran doncellas y el rey aceptó. Primero lo hicieron a votación le pusieron una doncella y se la comió.
Segundo le tocó a otra y luego le tocó a la hija del rey y la ató en un palo y llamó a un caballero que era Sant Jordi, mató al dragón, luego le regaló a la princesa de la sangre del dragón una rosa.


El caballero blanco.
El món

El món en que vivim té molts milions d’anys. Desde que va aparèixer la vida animal, hi ha viscut tota la mena d’animals, des de els dinossaures, animals marins i animals voladors.

Des de fa uns milers d’anys ha aparescut en aquest món la vida intel·ligent, segons es creu, la raça humana prové del mico i és descendent dels homes de Neandertal i l’home de Cromanyó.

L’home sapiens, precedesor de l’home actual, va començar a fer foc, practicà la cacera, fomesticà els animals i enterrà els seus morts.

L’home perfeccionà les tècniques de conreu, construí armes per la caça i nasqueren els primers poblats amb vivendes. No va ser fins molts segles després, que els egipcis construïren els seus temples i naixen les primeres ciutats i s’originà la ciència (la filosofia, les matemàtiques, les ciències naturals) amb gent com Plató, Aristòtil, Arquímedes, Demòcrit o Epicur.

Després vingueren els romans i, amb la mort de Jesucrist, nasqué la religió cristiana a l’any 00 de la nostra era. Al món també nasqueren altres religions, com ara el budisme, l’islamisme o el judaisme. El món ha anat evolucionant i prosperant amb els segles, però no va ser fins al S. XVI que a Occident nasqué la filosofia moderna, i progressaren les ciències com ara la física, les matemàtiques, la medicina, etc.

Tot i aquests progressos, fins als nostres dies perduren les guerres, la fam i conflictes polítics. Al segle XX, després de la II Guerra Mundial en crearen les Nacions Unides per tal de resoldre els conflictes, tot i la guerra freda, es crearen un Parlament Europeu a Europa i el que avui es coneix com Unió Europea. Tanmateix, quan un astronauta veu la terra des de l’espai, se n’adona que les fronteres no existeixen.

XIULET
23 de Abril
Sant Jordi


En una nación,
Había un dragón.
Cada día,
Una presa se comía.
Y quiso la suerte,
Que a la hija del Rey le tocase.

Entonces vino Sant Jordi,
Y al dragón puso fin.
Es por eso que se regala a la dama,
Una rosa y la dama un libro al caballero por estas fechas.


LA ESTRELLA RUBIA